IJSBAAN OPEN

Met man en macht is er aan onze ijsbaan gewerkt. Een aantal vrijwilligers heeft dag en nacht klaar gestaan om onze ijsbaan in gereedheid te brengen voor het Veense schaatspubliek. Op maandag 26 en dinsdag 27 februari 2018 lukte het niet om te schaatsen omdat het ijs dat zich in de nacht had gevormd weer wegsmolt door de sterke zonnestralen.Geleidelijk werd het steeds kouder zodat het wel lukte om de ijsbaan op woensdag 28 februari 2018 te openen. De publieke belangstelling was enorm. Vanwege de schoolvakantie kwamen er heel veel ouders met kinderen bij ons schaatsen. Belangrijk is dat wij een veilige ijsbaan hebben omdat er geen water onder het ijs staat.

Ook op donderdag 1 maart 2018 was de opkomst gigantisch. Veenendaal wist de weg naar de ijsbaan blindelings te vinden. Honderden schaatsers waren er aanwezig. Het was hard werken in de verwarmde kantine. De chocomel en de gevulde koeken gingen "als broodjes over de toonbank", net als de erwtensoep. In de middag steeg de temperatuur net iets boven het vriespunt waardoor het ijs zacht werd en er grote gaten in het ijs ontstonden. Noodgedwongen moesten wij de ijsbaan eerder sluiten om ernstige ongevallen te voorkomen. Omdat grote delen van de ijsbaan kapot gereden waren moesten wij de ijsbaan voor de avonduren helaas sluiten. Het kon niet anders. In de nacht is er opnieuw water op de baan gesproeid om het ijs weer in goede staat te brengen. Deels is dit gelukt, maar om 03.00 uur deed de pomp van de giertank het niet meer. Vanaf dat moment was het sproeien dus voorbij. Gelukkig kon de baan op vrijdag 2 maart 2018 toch weer open. Opnieuw kwamen er heel veel schaatsers. Vooral veel kinderen. Tot 12.00 uur bleef het ijs goed. Omdat wij de baan in goede conditie wilden houden voor de avonduren, is besloten om de baan 's middags dicht te houden. Waarschijnlijk lukt het om vrijdagavond open te zijn zodat ook de werkende bevolking van Veenendaal bij ons kan komen schaatsen op de gezelligste ijsbaan van Veenendaal. 

VRIJWILLIGERS

Wij hebben een team van fantastische vrijwilligers die hun nachtrust voor ons hebben opgeofferd zodat heel Veenendaal bij ons kon schaatsen. Hulde aan al deze vrijwilligers. Ook de mensen die ons overdag helpen. Grandioos en nu alvast bedankt voor alle hulp. Zonder al deze vrijwilligers kan een ijsbaan niet draaien. Heeft u gezien hoe leuk het is op onze ijsbaan, meld u dan ook aan als vrijwilliger. Dat kan via deze website. Aarzel niet en doe het gewoon. Hoe meer vrijwilligers, des te meer er georganiseerd kan worden. Ook voor de allerkleinsten.

LIDMAATSCHAP

Heel veel ouders zijn met hun kleine kinderen naar onze ijsbaan gekomen. De meeste kleine kinderen hadden nog nooit geschaatst en weten nu wat ijspret is. Hopelijk waarderen deze ouders de inzet van ons ijsbaanteam en willen zij voor het komend jaar lid worden van de Greb. Alleen met een groot aantal leden is de toekomst van de Greb verzekerd. Aanmeldingen graag via de website. Kinderen zijn voor € 10,00 lid van de Greb en hebben dan vrije toegang tot de ijsbaan als er geschaatst kan worden. Wij hopen en rekenen op heel veel nieuwe leden voor het volgende winterseizoen. Zeg dan niet dat er nooit ijs ligt, het kan zo maar. Zelfs op 2 maanr 2018. Aanmelden dus al die kinderen. Voor de Greb is dit absoluut noodzakelijk.

DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK VIA FACEBOOK