Beste leden van schaats- en skeelerclub De Greb,

Jaren achtereen konden wij genieten van een prachtige ijsbaan aan de Groeneveldselaan waar volop (veilig) kon worden geschaatst. Helaas laat Koning Winter ons de laatste twee jaar behoorlijk in de steek. In het winterseizoen 2013/2014 kon er helaas niet worden geschaatst. Desondanks blijven bij hopen op een schaatsperiode in de komende winterperiode.

Jullie weten dat De Greb langs onze ijsbaan een prachtige kantine heeft neergezet waar de schaatsers tijdens de ijsperioden even kunnen uitrusten. Jammergenoeg heeft de nieuwe kantine tijdens de wintermaanden nog geen dienst gedaan als "Koek en Zopie". Velen van jullie hebben de kantine daardoor nog niet kunnen bewonderen. Maar jullie kunnen dit prachtige clubhuis ook komen bekijken als er geen ijs is.

05  27

Onlangs heeft het bestuur van De Greb een zogenaamde 'clubavond' in het leven geroepen. Zo'n avond is bedoeld om leden van onze vereniging bijeen te brengen met als doel een saamhorigheid te creëren en om onze club beter te laten functioneren.

De eerste clubavond was op 12 december jl. Zo'n 15 leden waren die avond present en zagen elkaar weer eens na een winter zonder schaatsijs. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er gezellig bijgepraat en werden allerlei nieuwe ideeën gelanceerd. Zelfs een kunstijsbaan was onderwerp van gesprek. Ook kon er worden getafeltennist.

Waar binnen onze club grote behoefte aan is, is jeugdig talent. De Greb is in 1985 opgericht door een aantal enthousiaste schaatsliefhebbers. Inmiddels zijn de mannen en vrouwen van het 'eerste uur' aardig op leeftijd, zodat verjonging een absolute noodzaak is. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst luidt het gezegde. Schaatsen en skeeleren wordt voornamelijk beoefend door jongeren. In de categorie 'jeugd' zijn er vast jongens en meisjes die zich zouden willen inzetten voor onze schaats- en skeelervereniging. Als jullie iets zouden willen doen voor onze club dan is het bezoeken van zo'n clubavond misschien het begin om samen met anderen iets voor onze club betekenen. Samen maken wij een club groot. Erben Wennemars en de gebroeders Mulder zijn ook zo begonnen. Nieuwe initiatieven zijn altijd welkom.

De volgende bijeenkomst van De Greb staat gepland voor zaterdag 17 januari 2015. Dan is er een nieuwjaarsreceptie voor alle leden van De Greb. Jullie zijn van harte uitgenodigd.

De eerstvolgende clubavond is op vrijdagavond 6 februari 2015 van 19.00 tot 22.00 uur. Mocht de ijsbaan toevallig open zijn, dan vervalt deze clubavond. In principe is er iedere eerste vrijdagavond van de maand, een clubavond. Iedereen is welkom. Rest mij om iedereen een gezond en gelukkig 2015 toe te wensen.

Kijk voor meer informatie op : http://www.degreb.nl

 

Gerben Stellingwerf,

Oud bestuurslid De Greb