Nieuws

De Veenendaalse Schaats- en Skeelerclub De Greb houdt je op deze pagina op de hoogte van de laatste nieuwtjes. In de winter lees je hier hoe het gesteld is met de ijsbaan, en de rest van het jaar proberen we je bij te praten over de skeelerbaan en over onze overige de activiteiten.

Voor het oudere nieuws kan je ook een kijkje nemen in het nieuwsarchief.

Algemene ledenvergadering de Greb

Datum: dinsdag 10 december 2019

Aanvang: 20.00 uur

Plaats: Clubhuis aan de Groeneveldselaan 3 Veenendaal

Alle leden zijn van harte welkom. Nieuwe leden uiteraard ook.


Dank, dank, dank,

Langs deze weg bedanken wij alle vrijwilligers die ons de afgelopen week op de ijsbaan hebben geholpen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel inspanningen er in de nachtelijke uren zijn verricht om een vereiste ijsdikte te krijgen. Wij noemen geen namen, om niemand te vergeten. Maar alle vrijwilligers nodigen wij later dit jaar uit voor onze barbecue.

Bijzondere dank gaat ook uit naar de bedrijven die ons bij onze werkzaamheden ondersteunden.

Dat mag ook wel eens gezegd worden. Onze dank gaat uit naar :

Roelofs uit Bennekom. Via dit bedrijf beschikten wij over een geweldige trekker die onze zware giertank met speels gemak voortrok. Meer weten over Roelofs?   

Schartman VerhuurHubert Schartman,onze ijsmeester en eigenaar van dit bedrijf, offerte zomaar weer enkele werkzame dagen op om voldoende ijsdikte op onze ijsbaan te krijgen. Ook zijn bedrijf sponsorde de Greb. Mag ook wel eens gezegd worden. Wil je weten wat Schartman Verhuur doet?

Koen Donkelaar uit Veenendaal. Ook de eigenaar van dit bedrijf heeft ons uit de band geholpen door zijn vader in te schakelen met die fantastische shovel. Wat doet Koen nog meer?    

Schimmel uit Scherpenzeel  Dit bedrijf stelde een machine beschikmaar waarmee op een snelle manier een enorme hoeveelheid sneeuw van de baan geruimd kon worden.     Schimmel verhuurt nog veel meer  

 

 

Actuele stand van zaken op dinsdag 22 januari 2019

Jullie hebben de berichten wel gevolgd. Maandagavond is de baan bespoeid met de giertank. Het vroor slechts 2 graden zodat de ijslaag vanochtend niet dik genoeg was om te schaatsen. Vandaag valt er 5 cm sneeuw op het pas gevormde ijslaagje. Die sneeuwlaag moet eerst worden verwijderd. Daarmee is vanmiddag al een begin gemaakt. De voorspellingen zijn dat het tot 17.00 uur sneeuwt. Als de baan sneeuwvrij is, dan gaan wij weer sproeien. Hoewel het niet hard vriest doen wij toch onze uiterste best om een ijslaag te krijgen waarop kan worden geschaatst. Bij min 1 of min 2 gaat dat uiterst langzaam. Als wij iets verder kijken dan neemt de vorst in de komende nachten weer toe. Houd onze website goed in de gaten. Zodra wij open kunnen melden wij dat op deze site en via Facebook.

Het bestuur

Beste schaatsliefhebbers,

Binnenkort wordt op het Stadsstrand in het centrum van Veenendaal voor de tweede keer een kunstijsbaan aangelegd. Maandag 10 december legt Ice World de baan neer en start het proces van ijs maken. De ijsbaan is even groot als verleden jaar (500m2). De Greb heeft toegezegd dat er hulp wordt geboden om de exploitatie betaalbaar te houden. Zo levert de Greb enkele ijsmeesters die het baanonderhoud voor hun rekening nemen. Iedere avond verzorgen een aantal vrijwilligers het ijs zodat er voor de volgende dag weer een spiegelgladde ijsvloer ligt. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de verhuur van schaatsen. Als jullie willen helpen om de tweede editie van 'Veenendaal on ice'  tot een succes te maken, dan is iedere hulp welkom. Als je wilt helpen meld je dan aan bij Ate Brouwer van Sportservice Veenendaal. Dit kan heel gemakkelijk via zijn emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je kunt dan aangeven op welke dagen en tijden je wilt helpen. De ervaringen van verleden jaar waren zeer positief. Iedere dag was het reuze gezellig op deze overdekte kunstijsbaan. Met z'n allen maken wij er weer een succesvolle editie van. Meld je nu aan als vrijwilliger en samen maken wij er een groot succes van. Denk niet dan anderen dat wel doen, maar neem zelf initiatief.

Kijk op www.veenendaal-on-ice.nl voor extra informatie over openingstijden en prijzen.

 

Op zondag 2 september a.s. is er een skeelertocht van 42 kilometer. Deze tocht wordt georganiseerd door Dijkensport een kreeg de toepasselijke naam : "Skeeleren over de dijken". Meer informatie over deze vrije skeelertocht vindt u op http://dijkensport.nl/nl/ 

SKEELEREN OVER DIJKEN

Kom genieten van een prachtig stukje Nederland.

Onze skeelertocht voert je over mooie, kronkelige dijken en door gezellige dorpen. De omgeving is zeer afwisselend en trakteert je op weidse vergezichten over de uiterwaarden van de Maas en de Waal.

De route is 42 km (marathon) en het is een vrije tocht. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 9.15 uur.

Het parcours is volledig geasfalteerd en vlak (m.u.v. enkele dijkhellingen) en wordt geheel met pijlen uitgezet.
Je rijdt op de openbare weg en daarom dien je jezelf aan de verkeersregels te houden. Er worden vrijwilligers ingezet om op drukke en onoverzichtelijke punten de weg te wijzen en/of te helpen met oversteken.

Onderweg kom je door verschillende dorpen van onze gemeente waar het publiek langs de kant zorgt voor een sfeervol en feestelijk onthaal. Ze laten je hiermee nog meer genieten van het prachtige Land van Maas en Waal. Op twee punten worden verzorgingsposten ingericht. Ook wordt op de route op verschillende plekken gezorgd voor muzikaal entertainment. Deze ritmische klanken nemen je moeiteloos mee op je (laatste) kilometers naar de finish.

Deze tocht staat onder auspiciën van de KNSB.

PROGRAMMA OP ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018

Onderdeel Afstand Starttijd Startlocatie
Skeeleren over Dijken 42 km 42 km 09:00-09:15 Beneden-Leeuwen Meer info STEPPEN, SKIKEN EN LONGBOARDEN

Onze skeelertocht is ook geschikt voor steppers, skikers en longboarders.

DEELNAMEVOORWAARDEN

• Dragen van een eigen helm is verplicht (wij hebben geen helm te huur)
• Het is raadzaam knie-, elleboog- en polsbescherming te dragen
• Minimale leeftijd is 14 jaar (op dag van de tocht)
• Er is geen officiële tijdslimiet maar wel het verzoek om uiterlijk 12:30 uur te finishen
• Er is geen tijdregistratie

DAGINSCHRIJVING

Er is daginschrijving tussen 8.00 - 9.00 uur bij de inschrijfbalie op de hoek van de Sportlaan/Wielstraat.
Dit is tevens de start- en finishlocatie.

OMKLEED- EN DOUCHEGELEGENHEID

Bij Sportvereniging Leones is gelegenheid om jezelf om te kleden en na afloop te douchen.
Tevens kun je daar je spullen in een bewaakte garderobe achterlaten.

Vorst in aantocht??

Kijk even naar de weersvoorspelling. Het wordt  volgende week flink kouder. Eind november komt de temperatuur nauwelijks boven nul. Als het in de nachten matig gaat vriezen en de temperatuur blijft overdag ook onder nul, dan gaan wij de skeelerbaan besproeien met onze giertank. Wie weet kan er begin december al geschaatst worden. In de historie van onze schaatsclub is het tweemaal voorgekomen dat er eind november/begin december kon worden geschaatst. Als er vorst komt, dan is een abonnement bestellen nu zeer voordelig. Aanmelden als nieuw lid graag voor 1 december 2018. Tot die datum gelden de voordelige tarieven.

IJSBAAN OPEN

Met man en macht is er aan onze ijsbaan gewerkt. Een aantal vrijwilligers heeft dag en nacht klaar gestaan om onze ijsbaan in gereedheid te brengen voor het Veense schaatspubliek. Op maandag 26 en dinsdag 27 februari 2018 lukte het niet om te schaatsen omdat het ijs dat zich in de nacht had gevormd weer wegsmolt door de sterke zonnestralen.Geleidelijk werd het steeds kouder zodat het wel lukte om de ijsbaan op woensdag 28 februari 2018 te openen. De publieke belangstelling was enorm. Vanwege de schoolvakantie kwamen er heel veel ouders met kinderen bij ons schaatsen. Belangrijk is dat wij een veilige ijsbaan hebben omdat er geen water onder het ijs staat.

Ook op donderdag 1 maart 2018 was de opkomst gigantisch. Veenendaal wist de weg naar de ijsbaan blindelings te vinden. Honderden schaatsers waren er aanwezig. Het was hard werken in de verwarmde kantine. De chocomel en de gevulde koeken gingen "als broodjes over de toonbank", net als de erwtensoep. In de middag steeg de temperatuur net iets boven het vriespunt waardoor het ijs zacht werd en er grote gaten in het ijs ontstonden. Noodgedwongen moesten wij de ijsbaan eerder sluiten om ernstige ongevallen te voorkomen. Omdat grote delen van de ijsbaan kapot gereden waren moesten wij de ijsbaan voor de avonduren helaas sluiten. Het kon niet anders. In de nacht is er opnieuw water op de baan gesproeid om het ijs weer in goede staat te brengen. Deels is dit gelukt, maar om 03.00 uur deed de pomp van de giertank het niet meer. Vanaf dat moment was het sproeien dus voorbij. Gelukkig kon de baan op vrijdag 2 maart 2018 toch weer open. Opnieuw kwamen er heel veel schaatsers. Vooral veel kinderen. Tot 12.00 uur bleef het ijs goed. Omdat wij de baan in goede conditie wilden houden voor de avonduren, is besloten om de baan 's middags dicht te houden. Waarschijnlijk lukt het om vrijdagavond open te zijn zodat ook de werkende bevolking van Veenendaal bij ons kan komen schaatsen op de gezelligste ijsbaan van Veenendaal. 

VRIJWILLIGERS

Wij hebben een team van fantastische vrijwilligers die hun nachtrust voor ons hebben opgeofferd zodat heel Veenendaal bij ons kon schaatsen. Hulde aan al deze vrijwilligers. Ook de mensen die ons overdag helpen. Grandioos en nu alvast bedankt voor alle hulp. Zonder al deze vrijwilligers kan een ijsbaan niet draaien. Heeft u gezien hoe leuk het is op onze ijsbaan, meld u dan ook aan als vrijwilliger. Dat kan via deze website. Aarzel niet en doe het gewoon. Hoe meer vrijwilligers, des te meer er georganiseerd kan worden. Ook voor de allerkleinsten.

LIDMAATSCHAP

Heel veel ouders zijn met hun kleine kinderen naar onze ijsbaan gekomen. De meeste kleine kinderen hadden nog nooit geschaatst en weten nu wat ijspret is. Hopelijk waarderen deze ouders de inzet van ons ijsbaanteam en willen zij voor het komend jaar lid worden van de Greb. Alleen met een groot aantal leden is de toekomst van de Greb verzekerd. Aanmeldingen graag via de website. Kinderen zijn voor € 10,00 lid van de Greb en hebben dan vrije toegang tot de ijsbaan als er geschaatst kan worden. Wij hopen en rekenen op heel veel nieuwe leden voor het volgende winterseizoen. Zeg dan niet dat er nooit ijs ligt, het kan zo maar. Zelfs op 2 maanr 2018. Aanmelden dus al die kinderen. Voor de Greb is dit absoluut noodzakelijk.

DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK VIA FACEBOOK

 

 

 

 

 

Subcategorieën