De laatste wijsdikte 4cminters waren warmer dan normaal. Van schaatsijs was helaas nauwelijks sprake. Was het ijs bijna dik genoeg om te kunnen schaatsen, viel er weer een pak sneeuw of ging het dooien. Gelukkig hebben wij in het winterseizoen (2015/2016) op één avond (21 januari 2016) nog kunnen schaatsen. Net als in Haaksbergen, hebben wij in Veenendaal het water onder het ijs laten weglopen. De ijsvloer van 2,5 cm dikte kwam daardoor op het asfalt te liggen en was sterk genoeg om te kunnen schaatsen.

Door de zachte winters is het ledental van Schaats- en Skeelerclub de Greb drastisch gedaald. Tijdens de laatste strenge winter had de Greb nog 1500 abonnementhouders (leden). Dit ledental is inmiddels gedaald onder de 200. Te weinig om een ijsclub draaiend te houden. Gelukkig is er tijdens de strenge winters een financiële buffer opgebouwd, zodat wij het nog even kunnen volhouden. Maar een strenge winter is absoluut noodzakelijk wil onze schaats- en skeelerclub op termijn overleven. De kans op een strenge winter wordt steeds groter. In de jaren 70 van de vorige eeuw hebben wij het ook een aantal jaren zonder schaatsijs moeten doen. Daarna kwamen er drie strenge winters op rij. 1985,1986 en 1987.

Wij willen ons toch inzetten om het ledental van de Greb te vergroten. De winter van 2018 was op de valreep toch nog een succes. De ijsbaan is in totaliteit op 6 dagen open geweest. Begin februari 2018 op 2 ochtenden en eind februari/begin maart op 4 dagen. De laatste schaatsdag was op 4 maart en dat is in de historie van onze schaatsclub nog niet eerder voorgekomen. Dat wij op 4 dagen konden schaatsen is te danken aan de enorme inzet van onze vrijwilligers. Zonder hen kunnen wij geen ijsbaan exploiteren. Ook dankzij de inzet van een giertank was het mogelijk om na één nacht sproeien (bij matige vorst) de ijsbaan te openen.

Komende winter doen wij dat opnieuw. Dit vergroot de kans om weer te kunnen schaatsen. Lid worden van de Greb is dan zeer voordelig. Voor het aantrekkelijke bedrag van € 10,00 zijn jongeren tot en met 17 jaar lid van onze schaatsclub. Zij moeten dan wel vòòr 1 december hun contributie hebben betaald. Zij krijgen dan een pasje waarmee zij bij een geopende ijsbaan het hele winterseizoen gratis kunnen schaatsen. Een los kaartje kopen is dan niet meer nodig. Een abonnement is dan bij 2 keer schaatsen “terugverdiend”. Op de website kunnen de ouders hun kinderen aanmelden via het aanmeldingsformulier.

schaatsen ani2

Kunstijsbaan tijdens Kerstvakantie

In het centrum van Veenendaal komt dit winterseizoen (2018) weer een kunstijsbaan. Kijk op www.veenendaal-on-ice.nl Daar vindt u alle informatie over openingstijden en toegangsprijzen..

Voor dit evenement zijn heel veel vrijilligers nodig.

img 4662 aangepastAls wilt helpen, dan kunt u zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er is hulp nodig voor :

  • kaartenverkoop
  • schaatsenverhuur
  • toezicht op de baan
  • baanonderhoud
  • ehbo

 De kunstijsbaan op het Stadsstrand wordt aangelegd door Ice-World uit Baarn. Kijk voor meer informatie op www.ice-world.nl

logo ice world

Uitbreiding bestuur

Zijn er enthousiaste mensen die op bestuurlijk niveau iets voor de Greb willen doen, dan zijn die van harte welkom. Neem contact op met de voorzitter, of maak gebruik van het contactformulier.