In de komende dagen worden de nachten geleidelijk kouder. Op "buienradar" zien wij het komende weekeinde nachttemperaturen van min 5. Of die gehaald worden moeten wij afwachten. Als er sneeuw ligt, dan daalt de temperatuur tijdens opklaringen heel snel. Door de lage temperatuur vormt zich dan in een dunne ijslaag. Schijnt de zon overdag op het ijs, dan smelt die dunne ijslaag gedeeltelijk weer weg.

Wij zien het liefst een echte vorstperiode met temperaturen overdag en  's nachts onder het vriespunt. Dan is de ijsaangroei aanzienlijk en is er uitzicht op een schaatsperiode. Blijft de temperatuur overdag boven nul dan wordt het lastig. De ijsdikte "groeit" dan weinig. Wij moeten toch enkele centimeters ijs hebben voordat er kan worden geschaatst.

ijsvorming
Het wordt in ieder geval tijd dat er in Veenendaal na 3 jaar eindelijk weer eens kan worden geschaatst. Heel Veenendaal kan dan kennis maken met ons schitterend clubgebouw dat, helaas tot dusver (tijdens ijsperioden), nog niet is gebruikt. Wij houden u via deze site op de hoogte wanneer er eindelijk weer kan worden geschaatst op onze gezellige ijsbaan aan de Groeneveldselaan.

 
Het bestuur.